Σαλάτα με όσπρια & μέντα από τον σεφ Γιάννη Αποστολάκη


Για 4 άτομα:

1 κούπα µαυροµάτικα φασολάκια

1 κούπα άσπρα µικρά φασόλια

1 κούπα ρεβίθια

½ κούπας µαύρα φασολάκια, ξερά ή κονσέρβα

2 φρέσκα κρεµµύδια

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

Χυµός από 1 λεµόνι

15 φύλλα µέντα

Αλάτι

Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε από το βράδυ τα όσπρια στο νερό να µαλακώσουν. Τα µαυροµάτικα µαζί µε τα άσπρα φασόλια και τα ρεβίθια µόνα τους.

Βράστε τα ανάλογα: τα µαυροµάτικα µαζί µε τα άσπρα φασόλια, και τα ρεβίθια ξεχωριστά. Σουρώστε όταν είναι έτοιµα και κρυώστε τα. Τα ρεβίθια µην τα παραψήσετε για να είναι τραγανά.

Βάλτε τα όλα µαζί σε ένα µπολ. Ψιλοκόψτε τις πιπεριές και το κρεµµύδι, ρίξτε τες στο µπολ, προσθέστε ελαιόλαδο, λεµόνι, ψιλοκοµµένη τη µέντα και αλάτι.

Ανακατέψτε και διατηρήστε στο ψυγείο.

 

Κόστος συνταγής: 3€

Πηγή: Περιοδικό mytv

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr