Ταξίδι στο παρελθόν:Αστροφυσικός λέει "εφικτό" & ετοιμάζει μηχανή του χρόνου (φώτο)
Κινηματογραφικό σενάριο ή πραγματικότητα;
Το παρελθόν είναι μία ξένη και άγνωστη χώρα. Είναι όμως μια χώρα την οποία κάποιοι θα ήθελαν να επισκεφτούν. Δεν μπορούν όμως. Τα μέχρι τώρα εφικτά ταξίδια περιλαμβάνουν πόσα χρήματα μπορούμε να διαθέσουμε, πόσες φορές θα θεωρήσουμε το διαβατήριο μας, ακυρώσεις πτήσεων, επιβίβαση σε αεροπλάνα, ξενοδοχεία.
Ή μήπως όχι;
Παίρνοντας έμπνευση από κινηματογραφικές ταινίες όπως η "Επιστροφή στο Μέλλον" , κάποιοι επιστημόνες προσπαθούν να "γυρίσουν το χρόνο πίσω" και να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο παρελθόν.
Επιστροφή στο μέλλον
Ανάμεσα τους ο ο Ron Mallett, ένας αστροφυσικός που αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στην ιδέα ότι το ταξίδι στο χρόνο είναι εφικτό. Ο επιστήμονας έχει καταλήξει σε μαθηματικές εξισώσεις και αρχές σύμφωνα με τις οποίες μπορεί , όπως λέει, να δημιουργήσει μια μηχανή του χρόνου.
Hulton Archive/Getty Images
Ο καθηγητής θεωρητικής φυσικής του πανεπιστημίου Κονέκτικατ, Ρόναλντ Μάλετ, εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια είναι αφοσιωμένος στο νέο του πρότζεκτ με τίτλο «Πώς να φτιάξεις μια μηχανή του χρόνου».
AFP/Getty Images
Ο επιστήμονας θεωρεί πως το τούνελ με φως από λέιζερ που έχει δημιουργήσει μπορεί να στέλνει μηνύματα στο χρόνο και πιστεύει ότι στο μέλλον θα ολοκληρώσει τη «μηχανή του χρόνου» του.
Universal Pictures
Όπως ο ίδιος περιγράφει, εμπνεύστηκε την ιδέα για την νέα του έρευνα την δεκαετία του 1950. «Τότε δεν είχαμε ταξιδέψει καν στο διάστημα και ο άνθρωπος δεν ήταν καν σίγουρος αν μπορούσε», αναφέρει.
Courtesy Ronald Mallett- Ο αστροφυσικός με την οικογένεια του
Η σύλληψη της ιδέας ήρθε πολύ καιρό πριν όταν και σε ηλικία 10 ετών έχασε τον πατέρα του.
Όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν το ταξίδι στο παρελθόν του είχε γίνει εμμονή.
«Είχα παθιαστεί με την ιδέα ότι θα έβλεπα τον πατέρα μου ξανά και ότι θα μπορούσα να ελέγξω το χρόνο μια μέρα. Ότι είμαι σήμερα, όλη μου η προσωπικότητα, η φυσική, προήλθαν από την αγάπη μου για τον πατέρα, Απέκτησα ένα στόχο, μια αποστολή», έλεγε χαρακτηριστικά.
Courtesy Ronald Mallett
Για τους περισσότερους, ο αστροφυσικός που αφιέρωσε τη ζωή του στην μελέτη των μαύρων τρυπών, την θεωρία της σχετικότητας σε συνάρτηση με τον παράγοντα χρόνου και βαρύτητας ακολουθώντας το παράδειγμα του Αινσταιν, έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να βρει τον ακόμη πιο μακρινό προορισμό του. Ενδεχομένως να μην φτάσει εκεί και ποτέ, αναφέρει το CNN στο ρεπορτάζ του.
Όπως και να έχει η ιστορία του αποτελεί ένα άμεσο παράδειγμα του πως μια οδυνηρή παιδική ανάμνηση σε συνδυασμό με την δύναμη της αγάπης αλλά και την ελπίδα των ονείρων και των ανθρώπινων φιλοδοξιών δίνει το έναυσμα σε μια επιδίωξη «ελέγχου» του πεπρωμένου μας σε ένα άγνωστο σύμπαν.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr