Άκης Πετρετζίκης: Μας φτιάχνει brownies σε σχήμα καρδιάς – Μια συνταγή για να φτιάξετε του Αγίου Βαλεντίνου

Καταπλήξτε το άλλο σας μισό...

Συστατικά

100 γρ. χουρμάδες, αποξηραμένοι

60 γρ. φιστίκια Αιγίνης

20 γρ. κακάο, σε σκόνη

½ κ.γ. ροζ πιπέρι

ξύσμα από ½ πορτοκάλι

αλάτι

Για το σερβίρισμα

50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

κας κας καρδούλες

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε τους χουρμάδες, τα φιστίκια Αιγίνης, το κακάο, το ροζ πιπέρι, το ξύσμα από το πορτοκάλι, και το αλάτι.

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να κολλάει στα χέρια μας.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη, και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, και γεμίζουμε δύο κουπ πατ καρδιά 7 εκ.

Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί, και το τοποθετούμε στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα.

Βγάζουμε τα brownies από τα κουπ πατ και τα σερβίρουμε.

Περιχύνουμε τις λιωμένες σοκολάτες και πασπαλίζουμε τα κας κας καρδούλες.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr