Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 66 κρούσματα – Η απειλή για την παγκόσμια οικονομία 50 δισ. δολάρια του ΔΝΤ σε χώρες με προβλήματα
363 αρνητικά δείγματα σε όλη την Ελλάδα...
Στα 66 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 363 αρνητικά δείγματα σε όλη την Ελλάδα. Οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).
Όπως ανέφερε χθες στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, από τα 21 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση για τα αρνητικά δείγματα:
- 203 στην Αττική
- 68 στην Αχαΐα
- 44 στη Θεσσαλονίκη
- 27 στην Ηλεία (Αμαλιάδα)
- 3 στα Ιωάννινα
- 3 στην Πτολεμαΐδα
- 3 στο Άργος
- 2 στα Χανιά
- 2 στην Κέρκυρα
- 2 στην Κεφαλλονιά
- και από 1 σε Τρίπολη, Σάμο, Καλαμάτα, Ζάκυνθο, Χαλκίδα, Ηράκλειο
Ωστόσο, ο κορωνοϊός θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλη απειλή για τις οικονομίες όλου του κόσμου. Τη βαρύτητα των οικονομικών επιπτώσεων αναγνωρίζουν ήδη οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες, οι οποίες έσπευσαν να λάβουν ή να προαναγγείλουν νέα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αποφάσισε τη μείωση του βασικού επιτοκίου της κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στο 1% έως 1,25%.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το ποσό των 50 δισ. δολαρίων με γρήγορες διαδικασίες σε χώρες - μέλη του που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Προανήγγειλε, επίσης, ότι θα αναθεωρήσει τον Απρίλιο τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία, καλώντας τις κυβερνήσεις να προστατεύσουν τους πολίτες από τις οικονομικές επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης υγείας.
Όπως αναφέρει, ανάλογα με τις διαχειριστικές δυνατότητές τους, οι κυβερνήσεις μπορούν να βοηθήσουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις άμεσα με διάφορους τρόπους, όπως:
- Να δώσουν επιδοτήσεις μισθών σε πολίτες και επιχειρήσεις για να βοηθήσουν στον περιορισμό της μετάδοσης των επιπτώσεων. Για παράδειγμα, σημειώνει το Ταμείο, η Γαλλία, η Ιαπωνία και η Κορέα παρέχουν επιδοτήσεις σε εταιρείες και άτομα, τα οποία παίρνουν άδεια για να προσέχουν τα παιδιά στο σπίτι, όταν τα σχολεία είναι κλειστά. Η Γαλλία παρέχει αναρρωτικές άδειες για όσους έχουν επηρεαστεί άμεσα από τον ιό και πρέπει να τεθούν σε οικειοθελή καραντίνα.
- Να διευρύνουν και να παρατείνουν τη χορήγηση επιδομάτων, σε χρήμα και σε είδος.
- Να δώσουν φορολογικές ελαφρύνσεις σε άτομα και επιχειρήσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr