Άκης Πετρετζίκης - Βίντεο: Απίθανο γλυκό σε ποτήρι για κέρασμα - Trifle με μούρα
Υπέροχο, νοστιμότατο και πολύ εντυπωσιακό!
Συστατικά
200 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
400 γρ. κέικ, βανίλιας
60 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
60 γρ. μύρτιλα (blueberries)
60 γρ. φράουλες
200 γρ. σαντιγί
200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σπάμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά στα 800 Watt μέχρι να λιώσει.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε γρήγορα με μία μαρίζ, πριν κρυώσει η σοκολάτα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και έχουμε μους.
Για τη σύνθεση
Παίρνουμε 4 ποτήρια και μοιράζουμε το κέικ σε κομμάτια.
Βάζουμε από 1 κ.σ. μους, λίγα από τα φρούτα, 1 κ.σ. σαντιγί, 1 κ.σ. μους και μπισκότα σπασμένα.
Κάνουμε δεύτερη στρώση με 1 κ.σ. σαντιγί, 1 κ.σ. μους και φρούτα.
Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr