Μακαρονάδα με σνίτσελ κοτόπουλο και τυρένια σάλτσα από τα χεράκια της Αργυρώς!
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φιλέτο και το χτυπάμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες να γίνει πλακέ. Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το μισό τυρί, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φιλέτο και το χτυπάμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες να γίνει πλακέ. Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το μισό τυρί, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.
Βάζουμε σε τρία μπολ το αλεύρι, τα αβγά και τα ψίχουλα.
Βουτάμε κάθε κομμάτι με την σειρά στο αλεύρι, τινάζουμε, στο αβγό, τινάζουμε και τέλος στα ψίχουλα. Αφήνουμε σε λαδόκολλα για 30' στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα. argiro.gr
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα σνίτσελ για 2'-3 ´ από κάθε πλευρά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC. Σε ταψάκι βάζουμε 1 φλ. από τη σάλτσα και απλώνουμε τα σνίτσελ στη σειρά. Καλύπτουμε με 1 φλ. σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με τα κίτρινα τυριά και το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10'-15' μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Ανακατεύουμε την υπόλοιπη σάλτσα με τα μακαρόνια, μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με τα σνίτσελ.
Υλικά συνταγής
- 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
- 1 φλ. αλεύρι
- 4 αβγά
- 2 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
- 1 φλ. σκληρό τριμμένο τυρί
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 φλ. σάλτσα ντομάτας απλή
- 500 γρ. βρασμένα σπαγγέτι
- 2 φλ. τριμμένα κίτρινα τυριά
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr