Σας φτιάχνουμε νιόκι με σπανάκι, μπλε τυρί και μπέικον, και καλή σας όρεξη!

Ένα πλούσιο πιάτο με ζυμαρικά.

Ένα πλούσιο πιάτο με ζυμαρικά.



Μια συνταγή από το gastronomos.gr και την  TINA WEBB (Φωτογραφία ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ)

Υλικά
250 γρ. φρέσκα νιόκι
100 γρ. μπέικον, σε μικρά κομμάτια
100 γρ. σπανάκι
80 γρ. γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος
100 γρ. μπλε τυρί, θρυμματισμένο
2 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Μερίδες 2
Προετοιμασία 5΄     Μαγείρεμα 15΄

Διαδικασία

Βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σουρώνουμε.
 
Παράλληλα, σε ένα τηγάνι (ιδανικά κατάλληλο και για το φούρνο) σοτάρουμε, χωρίς λάδι, σε δυνατή φωτιά το μπέικον, για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, και στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Προσθέτουμε τα νιόκι, το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος, το μπλε τυρί, και ανακατεύουμε.
 
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα. Αν το τηγάνι δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τότε τυλίγουμε το χερούλι του με αλουμινόχαρτο (2 - 3 φορές) και βάζουμε το σκεύος στο γκριλ, ώστε να γκρατιναριστεί το φαγητό για περίπου 3 - 4 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό.
 
Συμβουλή Νιόκι βρίσκουμε συσκευασμένα στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ ή φτιάχνουμε τα δικά μας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr