Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει το πιο υγιεινό φαγητό - Σολομός με λαχανικά στον φούρνο
Για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους...
6 Μαΐου 2020 - 9:43 πμ
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 φινόκιο
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 50 γρ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- 1 κιλό σολομό, φιλέτο με δέρμα
Για τη σάλσα
- 1 μάνγκο
- 1 αβοκάντο
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο
- 1 πιπεριά τσίλι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια και χωρίζουμε τα φύλλα του.
- Κόβουμε το φινόκιο σε τέσσερα κομμάτια, αφαιρούμε το κεντρικό κοτσάνι και χωρίζουμε τα φύλλα του.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια.
- Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο καυτό τηγάνι χωρίς ελαιόλαδο για να καπνιστούν για 1-2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο χοντροκομμένο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το μέλι, την πάπρικα, τη ρίγανη, τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τον σολομό στο ταψί πάνω από τα λαχανικά με το δέρμα από την κάτω πλευρά.
- Περιχύνουμε με το γλάσο από το τηγάνι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Για τη σάλσα
- Καθαρίζουμε το μάνγκο και το αβοκάντο και τα κόβουμε σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τον κόλιανδρο σε κομμάτια, το τσίλι ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τον σολομό με τα λαχανικά, τη σάλσα, ελαιόλαδο και πιπέρι.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
18 Νοεμβρίου 2024
19 Νοεμβρίου 2024