Φτιάχνουμε σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και αγριόρυζο με τον Άκη Πετρετζίκη

Νόστιμο πιάτο. Το αγριόρυζο προσδίδει μια λεπτή γεύση ξηρών καρπών

Νόστιμο πιάτο. Το αγριόρυζο προσδίδει μια λεπτή γεύση ξηρών καρπών



Υλικά
αλάτι
πιπέρι
250 γραμμάρια ρύζι
150 γραμμάρια φασολάκια κατεψυγμένα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 γραμμάρια ξύδι μπαλσάμικο
150 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
3 κρεμμύδια
8 ντοματίνια

Χρόνος Εκτέλεσης : 45 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: 2



Πως το φτιάχνουμε

Βράζουμε το αγριόρυζο για τουλάχιστον 15 λεπτά ή όσο λέει στη συσκευασία. Στα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε τα φασολάκια. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στο πλάι.
 
Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε και το μπαλσάμικο και το βράζουμε για 2 -3 λεπτά μέχρι να πυκνώσει λίγο η σάλτσα.
 
Στο τέλος προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα το ρύζι, τα ντοματάκια κομμένα στα 4 και το τυρί.

Μικά μυστικά

Το αγριόρυζο δεν είναι καν ρύζι αλλά ένα σιτηρό που φυτρώνει στη βόρεια Αμερική. Νόστιμο πολύ με ιδιαίτερη γεύση αλλά ακριβό και παίρνει χρόνο το μαγείρεμά του. Συνήθως το ανακατεύουν με άλλα ρύζια και γίνεται μείγμα για να είναι φτηνότερο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr