Το πορτοκάλι σήμερα στην κουζίνα μας : Και σαλάτα λοιπόν με πορτοκάλι και κρεμμύδια από τον Χριστόφορο Πέσκια
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε όσο πιο λεπτές ροδέλες μπορούμε, τις οποίες ξεπλένουμε σε ένα μπολ με πολύ παγωμένο νερό. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν και τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
Φωτογραφίες STUDIO M.COM
Υλικά
2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια
4 πορτοκάλια
2 φινόκιο
τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένα
1 κουτ. σούπας σουμάκι (εξωτικό μπαχαρικό με φρουτώδες άρωμα και υπόξινη γεύση, που προέρχεται από την αποξηραμένη και τριμμένη σάρκα ενός είδους αγριοκέρασου. Το βρίσκουμε σε καλά μπαχαράδικα, όπως ο Άρκευθος, ο Μανδραγόρας, το Ελιξίρ)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε όσο πιο λεπτές ροδέλες μπορούμε, τις οποίες ξεπλένουμε σε ένα μπολ με πολύ παγωμένο νερό. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν και τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, φροντίζοντας ώστε να απομακρύνουμε όσο γίνεται τις άσπρες ίνες. Χωρίζουμε τα πορτοκάλια στις φετούλες τους και αφαιρούμε όσο μπορούμε τις μεμβράνες. Κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό εργαλείο που λέγεται μαντολίνο γι’ αυτή τη δουλειά). Βάζουμε τις φετούλες πορτοκαλιού και το φινόκιο στη σαλατιέρα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σουμάκι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
Συνοδεύουμε με Αυτή η εξωτική σαλάτα γίνεται κανονικό γεύμα αν συνδυαστεί με ψητά κρεατικά (μπριζολάκια, ψαρονέφρι, λουκάνικο). Αν δεν θέλουμε να μαγειρέψουμε, τη συνοδεύουμε με πέστροφα καπνιστή ή χέλι καπνιστό και ψωμί της αρεσκείας μας.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr