Victoria Sponge Cake: Η τούρτα με φράουλες που ξετρέλαινε την βασίλισσα Victoria για το tea time της

Τώρα μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας το αγαπημένο γλυκό της βασίλισσας Victoria!

Μία ιστορική για την Βρετανική βασιλική οικογένεια συνταγή είδαμε στον επίσημο λογαριασμό του Παλατιού στο instagram.

Πρόκειται για το Victoria Sponge Cake, το οποίο πήρε το όνομά του από την βασίλισσα Victoria, η οποία κυριολεκτικά το λάτρευε!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Victoria (@hm.queen.victoria) on

 

Η Victoria συνήθιζε να τρώει μία φέτα από αυτό το ζουμερό, φρουτένιο κέικ με φράουλες, μαζί με το απογευματινό της τσάι. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Victoria Sponge ? was named after Queen Victoria, who regularly ate a slice of sponge cake with her tea, each afternoon! To mark Royal Garden Parties, Buckingham Palace Pastry Chef's are delighted to share this traditional recipe with you. Remember to share your #royalbakes ??????????? ??????: -3 eggs -150g caster sugar -150g unsalted butter -150g sieved self-raising flour -1/2 tsp of vanilla essence -100g jam (strawberry or raspberry) ??????????? ???????????: -150g softened unsalted butter -220g sieved icing sugar -1/3 vanilla pod or vanilla essence ?????? ??????: -Preheat the oven to 180C (375F, gas mark 4) -Grease and line two 8 inch cake tins (if you only own one tin, you can bake the sponge and slice in half) -Cream the caster sugar, vanilla essence and softened unsalted butter until light and fluffy -In a separate bowl whisk the eggs -Gradually add the beaten eggs, a little at a time, to avoid the mixture curdling -Sieve the flour and fold into the mixture -Divide the cake mix between the two cake tins and smooth -Place on the middle shelf of the oven and bake for approximately 20 minutes, until the cake appears golden brown -Insert a skewer and ensure it comes out clean -Remove the sponges from their tins and leave to cool ?????? ???????????: -Cream the softened butter with the sieved icing sugar and seeds from the vanilla pod (or vanilla essence) ?????????? ??? ????: -Ensure that both sponges are completely cold before spreading a layer of jam onto the surface of one sponge -Spread a thick layer of buttercream on top of the jam ( if you prefer this can be done first) -Gently place the second sponge on top and gently press down -Sprinkle with icing sugar and serve with a pot of fresh English tea!

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

 

Οι φημισμένοι ζαχαροπλάστες του παλατιού του Buckingham, με αφορμή τα καθιερωμένα Royal Garden Parties, που φέτος αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού, μοιράστηκαν με το κοινό αυτή την παραδοσιακή αγγλική συνταγή.

Ιδού, λοιπόν, η συνταγή για την περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε με τα χεράκια σας το αγαπημένο γλυκό της βασίλισσας Victoria!

Υλικά

Για το κέικ:
3 αβγά
150γρ. ζάχαρη
150γρ. βούτυρο ανάλατο
150γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100γρ. μαρμελάδα (φράουλα ή σμέουρο)

Για τη βουτυρόκρεμα:
150γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
220γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1/3 λοβό βανίλιας ή εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
Για το κέικ:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί 2 στρογγυλές φόρμες για κέικ, των 20εκ. Εάν δεν έχετε 2 φόρμες μπορείτε να ψήσετε όλο το μίγμα σε 1 και αφού κρυώσει καλά, να το κόψετε στη μέση.

Χτυπάτε τη ζάχαρη, με τη βανίλια και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Σε δεύτερο μπολ χτυπάτε τα αβγά. Σταδιακά προσθέτετε τα χτυπημένα αβγά στο μίγμα του βουτύρου, για να μην σβολιάσει. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το προσθέτετε στο μίγμα.

Μοιράζετε το μίγμα στις δύο φόρμες και ισιώνετε την επιφάνεια του. Βάζετε στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια. Ελέγχετε ότι τα κέικ έχουν ψηθεί βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο, που πρέπει να βγαίνει καθαρή. Ξεφορμάρετε και αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν.

Για τη βουτυρόκρεμα:

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα.

Για τη σύνθεση:

Βεβαιωθείτε ότι και τα δύο κέικ έχουν κρυώσει πολύ καλά, πριν απλώσετε τη μαρμελάδα στην επιφάνεια του ενός. Απλώνετε σε παχιά στρώση την κρέμα πάνω από τη μαρμελάδα και προσεκτικά καλύπτετε με το δεύτερο κέικ.

Πιέζετε ελαφρά, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε μαζί με φρέσκο Αγγλικό τσάι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr