Victoria Sponge Cake: Η τούρτα με φράουλες που ξετρέλαινε την βασίλισσα Victoria για το tea time της
Τώρα μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας το αγαπημένο γλυκό της βασίλισσας Victoria!
Μία ιστορική για την Βρετανική βασιλική οικογένεια συνταγή είδαμε στον επίσημο λογαριασμό του Παλατιού στο instagram.
Πρόκειται για το Victoria Sponge Cake, το οποίο πήρε το όνομά του από την βασίλισσα Victoria, η οποία κυριολεκτικά το λάτρευε!
Η Victoria συνήθιζε να τρώει μία φέτα από αυτό το ζουμερό, φρουτένιο κέικ με φράουλες, μαζί με το απογευματινό της τσάι.
Οι φημισμένοι ζαχαροπλάστες του παλατιού του Buckingham, με αφορμή τα καθιερωμένα Royal Garden Parties, που φέτος αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού, μοιράστηκαν με το κοινό αυτή την παραδοσιακή αγγλική συνταγή.
Ιδού, λοιπόν, η συνταγή για την περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε με τα χεράκια σας το αγαπημένο γλυκό της βασίλισσας Victoria!
Υλικά
Για το κέικ:
3 αβγά
150γρ. ζάχαρη
150γρ. βούτυρο ανάλατο
150γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100γρ. μαρμελάδα (φράουλα ή σμέουρο)
Για τη βουτυρόκρεμα:
150γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
220γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1/3 λοβό βανίλιας ή εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Για το κέικ:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί 2 στρογγυλές φόρμες για κέικ, των 20εκ. Εάν δεν έχετε 2 φόρμες μπορείτε να ψήσετε όλο το μίγμα σε 1 και αφού κρυώσει καλά, να το κόψετε στη μέση.
Χτυπάτε τη ζάχαρη, με τη βανίλια και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Σε δεύτερο μπολ χτυπάτε τα αβγά. Σταδιακά προσθέτετε τα χτυπημένα αβγά στο μίγμα του βουτύρου, για να μην σβολιάσει. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το προσθέτετε στο μίγμα.
Μοιράζετε το μίγμα στις δύο φόρμες και ισιώνετε την επιφάνεια του. Βάζετε στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια. Ελέγχετε ότι τα κέικ έχουν ψηθεί βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο, που πρέπει να βγαίνει καθαρή. Ξεφορμάρετε και αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν.
Για τη βουτυρόκρεμα:
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα.
Για τη σύνθεση:
Βεβαιωθείτε ότι και τα δύο κέικ έχουν κρυώσει πολύ καλά, πριν απλώσετε τη μαρμελάδα στην επιφάνεια του ενός. Απλώνετε σε παχιά στρώση την κρέμα πάνω από τη μαρμελάδα και προσεκτικά καλύπτετε με το δεύτερο κέικ.
Πιέζετε ελαφρά, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε μαζί με φρέσκο Αγγλικό τσάι.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr