Ζουμερό μοσχάρι φούρνου μας στέλνει ο Γιάννης Τόμπας από την Νέα Υόρκη

Ζουμερό μοσχάρι φούρνου, ο καλύτερος τρόπος ψησίματος




ΥΛΙΚΑ για  4-5 ΑΤΟΜΑ

-1,5 κιλό μοσχάρι στήθος ή μπούτι
-6 λοβοί σκόρδο
- Θυμάρι φρέσκο αρκετό
-Ελαιόλαδο
-Αλάτι
-Πιπέρι



Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας σε χαρτί. Κάνουμε τρύπες από όλες τις πλευρές και μπήγουμε βαθιά το σκόρδο σε ένα τηγάνι με λάδι που καίει. Τσιγαρίζουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πιάσει κρούστα και στο ταψί που θα τοποθετήσουμε το κρέας στρώνουμε τον πάτο με θυμάρι. Αλατοπιπερόνουμε το κρέας και το τοποθετούμε στο ταψί. Από πάνω το στρώνουμε πάλι μια στρώση από θυμάρι και σφραγίζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό στο ταψί, το κρέας θα βγάλει τα ζουμιά του.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 με 2μιση ώρες ώσπου να είναι τόσο μαλακό ώστε να κόβεται με το πιρούνι. Φροντίζουμε να είναι πάντα καλά σφραγισμένο το ταψί με το αλουμινόχαρτο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr