Ο νεαρός σεφ από την Αιτωλοακαρνανία Γιάννης Τόμπας σκίζει στην Αμερική αλλά σκέφτεται την πατρίδα: μας έστειλε λαχταριστή σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι!
Σ’ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα που βράζει νερό σε σιγανή φωτιά.
ΥΛΙΚΑ
280 γρα. Βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
340 Γγρ. Σοκολάτα 72% κακάο
6 αυγά
140 γρ. Ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ ή ρούμι
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
Σ’ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα που βράζει νερό σε σιγανή φωτιά.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυτά, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τη βανίλια. Μετά ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τη σοκολάτα να ενσωματωθεί μ ε το βούτυρο, κατεβάζουμε το μπολ απ’την κατσαρόλα και προσθέτουμε το μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε σ ελαφρά και σιγά-σιγά.
Μετά βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα περίπου 22 εκατοστών. Ρίχνουμε το μίγμα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.
Αφού το βγάλετε από το φούρνο πρέπει να μείνει 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, 20 λεπτά στο ψυγείο, και μετά να κοπεί!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr