Εύκολη χειμωνιάτικη σούπα με τραχανά, ντομάτα και γιαούρτι μας στέλνει για να ζεσταθούμε από τη Νέα Υόρκη ο Γιάννης Τόμπας
ΥΛΙΚΑ (για 4-5 άτομα)
1 νεροπότηρο τραχανά γλυκό
5 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 ώριμες ντομάτες τριμένες
1 κουταλιά ζάχαρη
300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Προσθέτουμε στο ζωμό τον πελτέ, τις τριμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα
Αφού πάρει βράση προσθέτουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τον τραχανά
Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να βράζει, προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Μόλις η σούπα μας χυλώσει, κατεβάζοουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και σερβίρουμε με μια μεγάλη κουτάλα της σούπας γιαούρτι σε κάθε πιάτο.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr