Λαχταριστή πάπια με σύκα από τον σεφ Κωνσταντίνο Μουζάκη για το σημερινό μας τραπέζι!



ΥΛΙΚΑ

         Μεγάλα σύκα 6 τεμ
·         Magrets πάπιας 600 γραμ.
·         Κορν φλάουερ 50 γραμ.
·         Ελαιόλαδο 1 κτς
·         Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 τεμ.
·         Σκόρδο 2 σκελίδες
·         Ζάχαρη 1κτγ
·         Θυμάρι 1 κτγ
·         Ροζ πιπέρι 1 κτγ
·         Αλάτι
·         Μαύρο πιπέρι
·         Κρασί κόκκινο 120 γραμ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.    Κόβουμε τα σύκα ροδέλες και τα περιχύνουμε με 4 κουταλιές κρασί κόκκινο και 1 κουταλιά ζάχαρη.
2.    Με ένα μαχαίρι κόβουμε την πάποα σε εσκαλοπίνια και τα περνάμε από κορν φλαουερ.
3.    Τινάζουμε ελαφρώς τα εσκαλοπίνια, για να φύγει το περίσσευμα από το κορν φλάουερ.
4.    Ζεσταίνουμε το λάδι σ ένα τηγάνι.
5.    Σοτάρουμε τα εσκαλοπίνια της πάπιας.
6.    Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά.
7.    Σ ένα τηγάνι βάζουμε κρεμμύδι και το σκόρδο.
8.    Τα μαλακώνουμε σε χαμηλή φωτιά ενώ τα έχουμε αλατοπιπερώση.
9.    Προσθέτουμε την πάπια και σβήνουμε με κρασί.
10. Πασπαλίζουμε με θυμάρι κζι ροζ πιπέρι

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr