Ο σεφ Γιάννης Τόμπας από τον Αστακό, κάτοικος Ν. Υόρκης πια, μας δείχνει πως να φτιάξουμε τυρόπιτα ξεσκέπαστη που θα μας μείνει αξέχαστη!
Yλικά για τη ζύμη
500γρ αλεύρι δυνατό
1 φλυτζάνι γιαούρτι
1 φλυτζάνι λιωμένη μαργαρίνη
1 κουταλιά ξύδι
1 αυγό χτυπημένο
λίγο αλάτι
Υλικά για την γέμιση
500γρ φέτα τρίματα
400γρ μυζήθρα τριμένη
200γρ κεφαλοτύρι τρυμένο
200γρ τυρί κρέμα
2 κουταλιές αλεύρι
4 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
Πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
Ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού. Πρώτα φτιάχνουμε την ζύμη αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι. Μετά ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση στο αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλίκα για την ζύμη. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα μαζί και αρχίζουμε και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια ελαστική ζυμή την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για την γέμιση και ανακατεύουμε καλά - αφού έχει ξεκουραστεί η ζύμη μας ανοίγουμε ένα φύλλο χοντρό 4 εκατ. περίπου για ταψί 30-32 εκατοστών τοποθετούμε το φύλλο μας στο λαδωμένο ταψί να καλυφθούν τα τοιχώματα του ταψιού το φύλλο που προεξέχει από το ταψί το κόβουμε και μετά προσθέτουμε την γέμιση γυρίζουμε το φύλλο προς τα μέσα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ώσπου να ροδίσει από πάνω καλά!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr