Γιάννης Λουκάκος: Μας φτιάχνει σπαγγέτι με σάλτσα αβοκάντο - Μια λαχταριστή και γρήγορη μακαρονάδα (βίντεο)

Έτοιμη μέσα σε 30 λεπτά!

ΥΛΙΚΑ

Για τα σπαγγέτι με σάλτσα αβοκάντο

500 γρ.  σπαγγέτι, βρασμένα

σάλτσα αβοκάντο

αβοκάντο

κάσιους, τριμμένο

Για τη σάλτσα αβοκάντο

250 γρ. αβοκάντο, καθαρισμένα

10 γρ. σκόρδο, λιωμένο

50 γρ.  κρεμμύδι φρέσκο, χοντροκομμένο

30 γρ.  χυμός λεμονιού

30 γρ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

10 γρ.  βασιλικός

6 γρ. αλάτι

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για τα σπαγγέτι με σάλτσα αβοκάντο

Βάζουμε τα βρασμένα, ζεστά ζυμαρικά σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Για το σερβίρισμα, βάζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και γαρνίρουμε με το αβοκάντο και το τριμμένο κάσιους.

Για τη σάλτσα αβοκάντο

Στον κάδο ενός μπλέντερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Καθώς μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, κρατάμε ½ της κούπας από το νερό των ζυμαρικών. Προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών στο μείγμα με το αβοκάντο και τα αναμειγνύουμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr