Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας ετοιμάζει νοστιμότατη Ασιατική συνταγή - Noodles με γαρίδες & σάλτσα με καρύδα και τσίλι
Εύκολη και γρήγορη συνταγή με noodles, γαρίδες και σαλτσα λαχανικων. Γεύσεις από τη μακρινή Ταϊλάνδη που θα σας μαγέψουν και θα σας ταξιδέψουν.
Υλικά Συνταγής
- 1 πακέτο νουντλς με αυγό 250 γραμ
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 συσκευασία baby corn
- 1 φέτα κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε καρέ
- 1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
- 1 κουταλιά πάστα κάρυ ή σκόνη κάρυ
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια(τρυφερά και μικρά)
- 12 γαρίδες καθαρισμένες
- 250 γραμ. πράσινα ψιλά φασολάκια
- 1 συσκευασία ταϊλανδέζικη σάλτσα καρύδα και τσίλι Knorr
- φρέσκος κόλιανδρος για το σερβίρισμα
- λάιμ για το σερβίρισμα
Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε τα νουντλς με γαρίδες, ζεσταίνοντας το λάδι σε ένα γουόκ. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο ή ψιλοκομμένο και την κολοκύθα. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα καλαμποκάκια και τα φασολάκια. Ρίχνουνε την πάστα κάρυ και την τρίβουμε στο γουόκ να βγάλει τα αρώματά της.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε για 1 λεπτό, ίσα να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τα νουντλς και 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Βράζουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα, καρύδα με τσίλι. Ανακατεύουμε. Σε αυτό το στάδιο τα νουντλς θα έχουν αρκετή σάλτσα.
- Τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τα noodles σε ένα μπολ με τέταρτα λάιμ.
Who is who
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα. Bραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.
«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.
Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι. Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!
«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».
Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.
Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr