Ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε ένα υπέροχο πιάτο - Βίδες με γαρίδες και κόκκινη σάλτσα
Δοκιμάστε το και εσείς...
Συστατικά
- 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 4-5 σκ. σκόρδο
- 20 γρ. ούζο
- 500 γρ. βίδες
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα βασιλικού
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φώτια μέχρι να κάψει καλά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες και τις πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και τις σοτάρουμε στο καυτό τηγάνι για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και στις 2 πλευρές.
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το σκόρδο με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν πολτός.
- Ρίχνουμε τον πολτό στο τηγάνι και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά.
- Αφού σοταριστούν, ρίχνουμε το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον 2 λεπτά.
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα κρατάμε στην άκρη, κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν για να ρίξουμε στη σάλτσα.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά περιμένοντας να ζεσταθεί η σάλτσα για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και, αν χρειασθεί, ρίχνουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε καλά.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
- Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr