Λευκή χειμωνιάτικη φασολάδα με χοιρινό και σπανάκι για να μας ζεστάνει μας έστειλε ο σεφ μας Γιάννης Τόμπας από την Αμερική!



Υλικά

1/2 φασόλια μέτρια400 γρ.σπανάκι κομμένο σε λωρίδες400 γρ.χοιρινό ψαχνό χωρίς λίπος κομμενο σε μικρά κομματάκια2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμέναχυμό λεμονιού απο 1 λεμόνι3/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδοαλάτι,πιπέρι
Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο κρύο νερό για περίπου 20 λεπτά,τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με φρέσκο νερό.Βάζουμε στην κατσαρόλα τις δύο κουταλιές λάδι και όταν ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τα κομματάκια χοιρινού και τσιγαρίζουμε μεχρι να ροδίσουν,προσθέτουμε τα φασόλια και γεμίζουμε την κατσαρολα σχεδόν μεχρι την μέση και λιγότερο με νερό,προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια το σέλινο και μπόλικο πιπέρι,σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας,βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περιπου 1 1/2 ώρα ώσπου να μαλακώσουν τα φασόλια.Όταν τα φασόλια ειναι έτοιμα προσθέτουμε το σπανάκι το ελαιόλαδο το χυμό λεμονιού και αλάτι,βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα σε δυνατή φωτιά και η φασολάδα μας είναι έτοιμη!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr