Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει λαχταριστά πιτάκια γαρίδας - Υπέροχη γεύση
Εσείς θα την δοκιμάσετε;
Συστατικά
-
1 πιπεριά τσίλι
- 1 κ.σ. φύλλα βασιλικού
- 250 γρ. γαρίδες, μαγειρεμένες, που έχουν περισσέψει
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
- 150 γρ. μαγιονέζα
- αλάτι
- πιπέρι
- 5-6 φύλλα κρούστας για πίτες
- 100 γρ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων
Για το σερβίρισμα
- φύλλα βασιλικού
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Ψιλοκόβουμε την πιπεριά τσίλι και τα φύλλα βασιλικού.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γαρίδες, τον χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ, τη μαγιονέζα, την πιπεριά τσίλι, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας με τη μικρή πλευρά μπροστά μας και τα κόβουμε σε λωρίδες.
- Αλείφουμε με το ελαιόλαδο την κάθε λωρίδα, βάζουμε 1 κοφτή κ.σ. από τη γέμιση στην κάτω γωνία του φύλλου, και τυλίγουμε διαγώνια για να δημιουργήσουμε ένα τρίγωνο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σερβίρουμε με έξτρα φύλλα βασιλικού.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr