Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας μαγειρεύει λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και παρμεζάνα – Ζουμερά & πεντανόστιμα!
Δοκιμάστε τα!
12 Ιανουαρίου 2025 - 10:20 πμ
Υλικά
- 400 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
- 2 χοντρές φέτες μπέικον (ψιλοκομμένες)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή φλούδες παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Για τα λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα.
- Κόβουμε τα λαχανάκια κατά μήκος στη μέση.
- Τα βάζουμε σε ταψί.
- Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον και το κρεμμύδι.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
- Απλώνουμε καλά τα υλικά να γίνουν μια στρώση κι όχι το ένα πάνω στο άλλο.
- Ψήνουμε για 30΄ μέχρι να ροδίσουν τα λαχανάκια και το μπέικον. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε 1 φορά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα περιχύνουμε με κρέμα βαλσάμικου.
- Ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε ζεστά σαν συνοδευτικό πλάι σε κρέας ψητό, πουλερικά ή τα τρώμε σκέτα σαν ορεκτικό με φλούδες παρμεζάνας.
Διαβάστε ακόμα: Η Ντίνα Νικολάου μας μαγειρεύει λαζάνια με κιμά γαλοπούλας! – Υγιεινή, ελαφριά & ιδανική για οικογενειακά τραπέζια συνταγή (φωτό)
Διαβάστε ακόμα: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις -Ένα τέλειο & ελαφρύ επιδόρπιο!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
8 Ιανουαρίου 2025
10 Ιανουαρίου 2025