Αχλαδάκια κυθήρων για να μας γλυκάνει φτιάχνει ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης! Ελληνική παραδοσιακή λιχουδιά!

Υλικά:
·     700 γραμμάρια αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα και τριμμένα
·    700 γραμμάρια μέλι 
·    1 κουταλιά της σούπας κανέλλα και γαρύφαλλα τριμμένα μαζί ζάχαρη άχνη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το μέλι και το τρίμμα με την κανέλλα και τα γαρίφαλα.
2.     Βάζουμε στη φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα.
3.     Βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και έπειτα το ρίχνουμε σε μία επιφάνεια κι αρχίζουμε να κόβουμε από το υλικό και να πλάθουμε τα κομμάτια ώσπου να τους δώσουμε τη μορφή αχλαδιού.
4.     Έπειτα τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή ακόμη με κανέλα ή κακάο
5.     Αφήνουμε σε ένα δίσκο να κρυώσουν και να σφίξουν για τουλάχιστον 10 ώρες.
6.     Αν θέλουμε τα διακοσμούμε στο «κοτσάνι» τους με ένα κομμάτι γαρίφαλο.

Who is Who

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 29/01/1978 και μεγάλωσε στις περιοχές του Ψυχικού, Αμπελόκηπους, Κολωνάκι, Αργυρούπολη- Ελληνικό.



Τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη την συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς, τρείς γενιές τώρα παράδοση στην ποιότητα και στην Ελληνική Μεσογειακή Κουζίνα. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν ο παππούς που τον δίδαξε.

Τη μαγειρική τέχνη τη σπούδασε στη 1992-1994 ΚΕΤΕΚ ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας Γαλάτσι-Αθήνα και σεμινάρια παραδοσιακής Κουζίνας.

Μετά το τέλος των σπουδών του εκτός από διάφορες επαγγελματικές εμπειρίες που είχε στην Αθήνα σε χώρους εστίασης, είχε ιδιόκτητο κατάστημα στην Ζάκυνθο Αρτοζαχαροπλαστείο - catering - τροφοδοσίες σκαφών αναψυχής και ιδιωτικός σεφ υψηλών προσώπων και ιδιοκτησία κατάστημα στην Ακαδημίας 34 Κολωνάκι Αρτοζαχαροπλαστείο-catering και ιδιωτικός σεφ υψηλών προσώπων. Σεφ σε δεξιώσεις και κέτερινγκ σε διάφορα κτήματα, βίλλες.

Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η Μεσογειακή παραδοσιακή, Ελληνική Κουζίνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr