Ο Λευτέρης Λαζάρου σε σπάνια συνταγή με λαβράκι! Μην την χάσετε - έβαλε και μαντζουράνα ο «αθεόφοβος» (φωτό)
Λέγεται ότι για τη θεά Αφροδίτη η μαντζουράνα ήταν σύμβολο ευτυχίας και λάτρευε το άρωμά της
Μια σπάνια συνταγή με λαβράκι δίνει μέσα από το Instagram ο Λευτέρης Λαζάρου που πρόσθεσε μαντζουράνα στο φαγητό του, το φυτό - σύμβολο ευτυχίας για την θεά Αφροδίτη.
Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά την συνταγή και τα όσα έγραψε ο σεφ για την μαντζουράνα:
«Λέγεται ότι για τη θεά Αφροδίτη η μαντζουράνα ήταν σύμβολο ευτυχίας και λάτρευε το άρωμά της. Έτσι κι εγώ αποφάσισα να την προσθέσω σε αυτή τη συνταγή. Ετοίμασα λοιπόν ζουμερά φιλέτα από λαβράκι, με μους μελιτζάνας αρωματισμένη με μαντζουράνα και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και είμαι σίγουρος ότι θα την απολαύσετε!
ΦΙΛΕΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΙ
4 μερίδες φιλεταρισμένο λαβράκι (4 ψάρια = 8 φιλέτα). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο φιλέτο ψαριού θέλετε.
2 μεγάλες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
80 γρ. ζωμό λαχανικών
1/2 κ.τ.γ. τζίντζερ τριμμένο
1/2 κ.τ.γ. φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη
100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
1/3 κ.τ.γ. ξύσμα λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε τηγάνι βάζουμε το ζωμό με την ντομάτα να ζεσταθούν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μαντζουράνα, το τζίντζερ και το ξύσμα. Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια ελαφριά βράση. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φιλέτα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά από τη μια πλευρά και άλλα 4-5 λεπτά από την άλλη πλευρά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
1 με 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
60 γρ. μηλόξυδο
1/2 κ.τ.γ. φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Σημείωση: Τις πατάτες τις βράζουμε με τη φλούδα και τις ξεφλουδίζουμε πριν τις χρησιμοποιήσουμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες τις οποίες ψήνουμε και τις καθαρίζουμε. Τις στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό να φύγουν τα υγρά. Πολτοποιούμε την ψίχα στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις πατάτες λίγες - λίγες (οι οποίες πρέπει να είναι καθαρισμένες και ζεστές). Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Καλό θα είναι τις μελιτζάνες να τις έχουμε ψημένες και καθαρισμένες και σε ένα τρυπητό να στραγγίζουν για να μη χάνουμε χρόνο.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Σερβίρουμε στρώνοντας στα πιάτα τη μους μελιτζάνας και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr