Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει ότι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει - Λουκουμάδες ανανά
Πρέπει να τους δοκιμάσετε...
Συστατικά
Για τον χυλό
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 170 γρ. χυμό ανανά, από την κονσέρβα
- 1 αβγό, μέτριο, ελαφρά χτυπημένο
Για τους λουκουμάδες
- ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- 6 φέτες ανανά, από κονσέρβα
Για το γλάσο
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2-3 κ.σ. χυμό ανανά, από την κονσέρβα
- 1/4 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. ινδοκάρυδο
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τον χυλό
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ τον χυμό ανανά, το αβγό, και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
Για τους λουκουμάδες
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό ηλιέλαιο (3-4 εκ. βάθος) και το αφήνουμε να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
- Σκουπίζουμε καλά τις φέτες του ανανά με λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Βουτάμε την κάθε φέτα ανανά -πολύ προσεκτικά να μην κοπεί ο ανανάς στη μέση- με δύο πιρούνια στον χυλό, αφήνοντας να στάξει ο περίσσιος.
- Τηγανίζουμε τις φέτες ανανά, γυρίζοντάς τες προσεκτικά 1-2 φορές μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα, για περίπου 3-4 λεπτά.
- Αφαιρούμε τις φέτες ανανά από την κατσαρόλα και τις ακουμπάμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας.
Για το γλάσο
- Προσθέτουμε σε ένα μπολ την άχνη ζάχαρη, τον χυμό ανανά, το χρώμα ζαχ/κής και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα λείο κίτρινο γλάσο.
- Βουτάμε την πάνω πλευρά των λουκουμάδων στο μπολ μέχρι να καλυφθεί με το γλάσο.
- Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr