Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει: Μανιτάρια γεμιστά με 4 τυριά - Ακαταμάχητη γεύση
Γρήγορη και εύκολη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ
12 μανιτάρια (μεσαία, περίπου 5 εκ. διάμετρος το καθένα)
½ φλ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 ½ φλ. σπανάκι, χοντροκομμένο
½ φλ. τυρί ρικότα
¼ φλ. κρέμα τυριού, σε θερμοκρασία δωματίου
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. μοτσαρέλα, τριμμένη
2 κ.γ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
λίγο ελαιόλαδο
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
- ΚΡΕΜΜΥΔΙ
- ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- ΤΥΡΙ
- ΚΡΕΜΑ
Ευχαριστούμε το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Αφαιρούμε προσεκτικά τον κορμό των μανιταριών και βάζουμε τους κορμούς και τα καπέλα στην άκρη.
- Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε τα καπέλα των μανιταριών, με την κορυφή τους να κοιτάζει προς το ταψί. Ψήνουμε για 12-14 λεπτά (μετά δεν κλείνουμε τον φούρνο).
- Όσο ψήνονται, ψιλοκόβουμε τους κορμούς των μανιταριών. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τους ψιλοκομμένους κορμούς και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν, για δύο περίπου λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε στο μάτι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν τα υλικά. Μόλις είναι έτοιμα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μέτριο μπολ, βάζουμε τη ρικότα, την κρέμα τυριού, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και τη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας, αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά.
- Απλώνουμε ίδια ποσότητα μείγματος μέσα στα καπέλα των μανιταριών. Το μείγμα θα προεξέχει.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τη σκόνη σκόρδου και πασπαλίζουμε κάθε μανιτάρι. Ψήνουμε τα μανιτάρια στο φούρνο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κορυφή τους.
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.
Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet. To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας. To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr