Ένα γρήγορο πιάτο από τον Άκη Πετρετζίκη - Κοτόπουλο με λαχανικά και φασόλια
Στο συγκεκριμένο φαγητό, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας, π.χ. μανιτάρια, πατάτες κλπ.
Συστατικά
Για το κοτόπουλο
- 700 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 καρότα, κομμένα σε φέτες 2 εκ.
- 300 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
- 1 μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
- 2 πιπεριές κόκκινες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκ.
- 1 κρεμμύδι, μικρό, κομμένο σε φέτες
- 400 γρ. φασόλια, κονσέρβα
Για τη σάλτσα
- 100 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του ταψιού
- χυμό λεμονιού, από 1-2 μεγάλα λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. μέλι
- θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα μεγάλο ταψί.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ.
- Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα φασόλια.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής στο μπολ με τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε καλά ώστε όλα τα υλικά να καλυφθούν με τη σάλτσα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας 1 φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Σερβίρουμε.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr