Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις -Ένα τέλειο & ελαφρύ επιδόρπιο!
Δοκιμάστε τη!
6 Ιανουαρίου 2025 - 6:08 μμ
Υλικά
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (χωρίς ζάχαρη)
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά (2 κεσεδάκια)
- 100 γρ. γάλα
Για το γαρνίρισμα
-
Φρέσκα φρούτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Θα χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, αν δεν σας καλύπτει η γλύκα της σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε γλυκαντικό θέλετε.
- Αφήνουμε το γιαούρτι στο πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι.
- Βάζουμε τη σοκολάτα σε μία μικρή κατσαρόλα και περιχύνουμε µε το γάλα.
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε τη σοκολάτα με το γάλα, μέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Δεν θέλει πάνω από 2 λεπτά.
- Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνουμε για λίγα λεπτά το μείγμα να γίνει χλιαρό.
- Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο μέλι ή άλλο γλυκαντικό.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και με μία σπάτουλα ή με ένα σύρμα, με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να οµογενοποιηθεί και να χαθεί το γιαούρτι στη σοκολάτα.
- Ισοµοιράζουµε τη μους σε 4 μεγάλα ή 6 μικρότερα ποτήρια.
- Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 1 ώρα.
- Τη σερβίρουμε µε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα ή την απολαμβάνουμε σκέτη.
Διαβάστε ακόμα: Ο Στέλιος Παρλιάρος μας φτιάχνει χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κανέλα & πορτοκάλι – Γεμίστε το σπίτι αρώματα!
Διαβάστε ακόμα: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Βασιλόπιτα τσουρέκι παραδοσιακή – Θα ξετρελάνει όλο το τραπέζι! (βίντεο)
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
6 Ιανουαρίου 2025
5 Ιανουαρίου 2025