Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί φανταστικούς λουκουμάδες μπανάνας - Το τέλειο γλύκισμα

Υπεροχοι λουκουμάδες για κέρασμα... 

Συστατικά

  • 250 γρ. νερό, χλιαρό

  • 6 γρ. μαγιά ξηρή
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. μπανάνες
  • 360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

  • 2 μπανάνες
  • 300 ml ηλιέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα, λιωμένη
  • σάλτσα καραμέλας
  • τρούφα σοκολάτας

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπανάνες και τις πιέζουμε με ένα πιρούνι για να γίνουν πουρές.
  • Μεταφέρουμε τον πουρέ μπανάνας στο μπολ με τη μαγιά και προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε τις μπανάνες σε 20 φέτες και τις βάζουμε στο μπολ με το μείγμα. Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν όλες οι μπανάνες με το μείγμα για τους λουκουμάδες.
  • Με ένα κουτάλι παίρνουμε μείγμα από το μπολ και φροντίζουμε να έχει και μια φέτα μπανάνας.
  • Μεταφέρουμε στο καυτό λάδι και ψήνουμε 2-3 λεπτά για να ψηθούν καλά και να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα, τη σάλτσα καραμέλας και τρούφα σοκολάτας.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr