Nτίνα Νικολάου: Γεμιστά brioche με καπνιστό ψαρονέφρι και regato – Αφράτα και πεντανόστιμα
Η ιδανική επιλογή για να κερδίσετε τις εντυπώσεις
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Δάκου
- 30 γρ. ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
- 150 ml κρέμα γάλακτος light Arla
- 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
- 18 γρ. μαγιά νωπή
- Αλάτι
Για τη γέμιση
- 300 γρ. καπνιστό ψαρονέφρι, Μπέλλης, ψιλοκομμένο
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak
- 2 πράσα, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 2 μικρές ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα, γλυκιά
- 100 γρ. Ρεγκάτο Arla
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα των μπριος
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- ΒΗΜΑ 1
Για τη γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Ρίχνω τα πράσα, το καρότο και την πάπρικα και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ βάζω το καπνιστό ψαρονέφρι και ρίχνω τα σοταρισμένα λαχανικά. Προσθέτω την μουστάρδα, την κέτσαπ, την τριμμένη ντομάτα και το ρεγκάτο. Ανακατεύω καλά. - ΒΗΜΑ 2
Για τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ βάζω την κρέμα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω με το σύρμα. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, το αυγό, το αλεύρι και ελάχιστο αλάτι. Ζυμώνω με τον γάτζο μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη απαλή και ελαφρώς σκληρή. Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο. - ΒΗΜΑ 3
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Κόβω τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη. Παίρνω το πρώτο μέρος και το ανοίγω με τον πλάστη σε οβάλ σχήμα. Βάζω στην άκρη 1 γεμάτη κουταλιά γέμιση και κλείνω μέχρι τη μέση της ζύμης. Στο υπόλοιπο μέρος ζύμης που περισσεύει χαράζω με το μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες που δεν κόβω μέχρι το τέλος. Τυλίγω το κομμάτι της ζύμης με τη γέμιση, επάνω στις λωρίδες και μεταφέρω το μπριοσάκι σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. - ΒΗΜΑ 4
Συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνω τα μπριος για 15-20 λεπτά να φουσκώσουν, αλείφω με χτυπημένο αυγό και ψήνω για 25 λεπτά.
Who is Who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr