Τούρτα παγωτό Black Forest από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο - Κάθε κουταλιά παραδεισένια απόλαυση!

Μια συνταγή που θα αγαπήσετε! 

ΥΛΙΚΑ
1 ½ φλ. μπισκότα, λιωμένα

1/3 φλ. βούτυρο, λιωμένο

3 κ.σ. ζάχαρη

2 φλ. παγωτό βανίλια

150 γρ. κρέμα τυριού, μαλακωμένη

1 φλ ζάχαρη άχνη

226 γρ. σαντιγύ (κατά προτίμηση, κρέμα γλυκού έτοιμη)

590 γρ. κεράσι με το ζουμί του, σε βάζο, παγωμένο

μαύρα κεράσια και μούρα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Ευχαριστούμε το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1  Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Πιέζουμε τη βάση σε μια πιατέλα για γλυκό (22εκ) και ψήνουμε στους 175°C για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και το παγώνουμε.

2  Σε ένα παγωμένο μπολ, βάζουμε το παγωτό και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μαλακώσει. Απλώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου. Βάζουμε στην κατάψυξη, αφού καλύψουμε με διάφανη μεμβράνη για 4 ώρες.

3  Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε.

4  Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και απλώνουμε πάνω από το παγωτό. Με ένα κουτάλι, σχηματίζουμε γύρω-γύρω από το σκεύος τοιχώματα, ώστε μετά να βάλουμε το κεράσι.

5  Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Στρώνουμε το κεράσι με το ζουμί του και γαρνίρουμε με μούρα και μαύρα κεράσια (προαιρετικά).

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet. To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας. To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr