Έτσι θα φτιάξουμε μανιτάρια γεμιστά με 4 τυριά - μια πολύ γευστική και εύκολη συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Το μοσχοκάρυδο και το σκόρδο κάνουν τη διαφορά!
ΥΛΙΚΑ
12 μανιτάρια (μεσαία, περίπου 5 εκ. διάμετρος το καθένα)
½ φλ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 ½ φλ. σπανάκι, χοντροκομμένο
½ φλ. τυρί ρικότα
¼ φλ. κρέμα τυριού, σε θερμοκρασία δωματίου
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. μοτσαρέλα, τριμμένη
2 κ.γ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
λίγο ελαιόλαδο
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Αφαιρούμε προσεκτικά τον κορμό των μανιταριών και βάζουμε τους κορμούς και τα καπέλα στην άκρη.
2 Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε τα καπέλα των μανιταριών, με την κορυφή τους να κοιτάζει προς το ταψί. Ψήνουμε για 12-14 λεπτά (μετά δεν κλείνουμε τον φούρνο).
3 Όσο ψήνονται, ψιλοκόβουμε τους κορμούς των μανιταριών. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
4 Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τους ψιλοκομμένους κορμούς και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν, για δύο περίπου λεπτά.
5 Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε στο μάτι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν τα υλικά. Μόλις είναι έτοιμα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
6 Σε ένα μέτριο μπολ, βάζουμε τη ρικότα, την κρέμα τυριού, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και τη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας, αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά.
7 Απλώνουμε ίδια ποσότητα μείγματος μέσα στα καπέλα των μανιταριών. Το μείγμα θα προεξέχει.
8 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τη σκόνη σκόρδου και πασπαλίζουμε κάθε μανιτάρι. Ψήνουμε τα μανιτάρια στο φούρνο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κορυφή τους.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr