Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας φτιάχνει δροσερή σαλάτα - Με σταφύλια και κινόα
Σαλάτα με σταφύλια, φύτρες και σάλτσα με γιαούρτι και τυρί κρέμα. Δροσερή και ιδανική τώρα που το σταφύλι είναι στα καλύτερα του. Η σαλάτα πρέπει να σερβιριστεί αμέσως γιατί θα κατεβάσει υγρασία στο μπολ.
Υλικά Συνταγής
-
Για τη σαλάτα
- 350 γραµ. σταφύλια ανάμεικτα λευκά και μαύρα
- 200 γραµ. baby φύλλα σαλάτας
- 100 γραµ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 100 γραµ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 6 ντοματίνια μακρόστενα κομμένα σε λεπτές φέτες
- Φύλλα δυόσμου
- 2 κ.σ. βαλσαμικό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. φυστίκια Αιγίνης
- φύτρες
- κινόα βρασμένη
Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
Υπέροχη σαλάτα με σταφύλια και κινόα για να σερβίρετε στο τραπέζι σας ή ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα.
Για να φτιάξουμε τη σαλάτα με σταφύλια και κινόα, συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας. Στη συνέχεια για τη σαλάτα μας, διαλέγουμε τα σταφύλια ️που σας αρέσει να τρώμε και τα απολαμβάνουμε σε μια δροσερή σαλάτα.
- Πρώτα πλένουμε τα σταφύλια πάντα με το τσαμπί.
- Τα βάζουμε σε μπολ με νερό να τα καλύπτει και τα αφήνουμε για 5’
- Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.
- Καθαρίζουμε τις ρόγες σταφυλιού από το τσαμπί τους.
- Κόβουμε στη μέση τα μισά σταφύλια.
- Βάζουμε όλο το σταφύλι ολόκληρες και κομμένες ρόγες σε ένα μπολ
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το βαλσαμικό ξύδι.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα από δυόσμο.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ντυθούν τα σταφύλια με τα υλικά.
- Σερβίρουμε λίγη βρασμένη κινόα σε πιάτα, βάζουμε σαλάτα με τα σταφυλια και γαρνίρουμε με φύτρες
- Σερβίρουμε τη σαλάτα με σταφυλια αμέσως.
Who is who
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα. Bραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.
«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.
Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι. Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!
«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».
Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.
Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr