- 120 γρ. βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
- 140 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
- 2,5 γρ. βανίλια εκχύλισμα
- 75 γρ. αυγό
- 20 γρ. κρέμα γάλακτος
- 5 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 γρ. μπέικιν σόδα
- 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 5 γρ. αλάτι
- 250 γρ. μπανάνα, καθαρισμένη, πολτοποιημένη
- 50 γρ. καρύδια, σπασμένα
Γιάννης Λουκάκος: Έχετε όρεξη για γλυκάκι; Mας έχει την λύση - Κέικ μπανάνας με καρύδια
Μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με frosting τυριού και ψημένα καρύδια.
ΥΛΙΚΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
- ΜΠΑΝΑΝΑ
- ΚΑΡΥΔΙ
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη μπέικιν σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, την κρέμα, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως, για περίπου 2-3 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο μέτριο, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σε 3 δόσεις και μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τη μπανάνα και συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθεί, για περίπου 1 λεπτό. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα για μισό λεπτό περίπου.
- Σε μία αντικολλητική φόρμα για κέικ 24*10*6 εκ. που έχουμε αλείψει με βούτυρο, στρώνουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C μέχρι το κέικ να έχει ψηθεί στο κέντρο του (βυθίζουμε στο εσωτερικό του ένα καλαμάκι ή ένα μικρό μαχαίρι και αν βγει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο), για περίπου 45 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Tip:
*Μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με frosting τυριού και ψημένα καρύδια
*Μπορείτε να χωρίσετε το κέικ σε μερίδες και να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για περίπου 1 μήνα.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.
Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.
Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.
Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr