Δημήτρης Σκαρμούτσος: Πουτίγκα ρυζιού με βανίλια - το ξύσμα πορτοκαλιού και η κανέλα θα δώσουν έξτρα άρωμα
Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής
ΥΛΙΚΑ
½ κούπα ρύζι λευκό μακρύκοκκο
2 κούπες γάλα
1 κούπα κρέμα γάλακτος light
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
½ κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. βούτυρο
¼ κούπας ζάχαρη
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
2 Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
3 Σουρώνουμε και το βάζουμε κάτω από το νερό της βρύσης να παγώσει. Το αφήνουμε να στεγνώσει.
4 Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα, την κρέμα, το ξύσμα και την κανέλα. Μόλις φουσκώσει, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε στο μείγμα το βούτυρο τ. Κερκύρας και τη ζάχαρη, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
5 Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι στο μείγμα, ανακατεύουμε και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα πυρέξ.
6 Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Στα 45 λεπτά ανοίγουμε και ανακατεύουμε το μείγμα στο πυρέξ.
7 Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr