Δημήτρης Σκαρμούτσος: Σούπα κοτόπουλο - σπανάκι - θα σας κρατήσει ζεστούς τις κρύες μέρες
Έτοιμη μέσα σε 30 λεπτά!
ΥΛΙΚΑ
2 κ.γ. + 1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. καρότο, σε κύβους
1/2 φλ. κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκαλο, κομμένο σε τέταρτα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
5 φλ. ζωμός κοτόπουλο
1 1/2 κ.γ. ξηρή μαντζουράνα
170 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
1 κονσέρβα (425 γρ) φασόλια λευκά, πλυμένα
1/4 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/3 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
3/4 φλ κρουτόν, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά και το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, γυρνώντας το κοτόπουλο και ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει.
2 Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό και τη μαντζουράνα και φέρνουμε σε βρασμό σε υψηλή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, για 5 λεπτά.
3 Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
4 Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και το βασιλικό και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται.
5 Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το βάζουμε μαζί με το πέστο, στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί. Γαρνίρουμε με κρουτόν και σερβίρουμε.
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.
Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.
To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.
To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr