Άκης Πετρετζίκης: English breakfast με γίγαντες - το πιο χορταστικό πρωινό

Θα σας γεμίσει ενέργεια!

Συστατικά

2 λουκάνικα, Φρανκφούρτης
2 φέτες μπέικον
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μανιτάρια πορτομπέλο
αλάτι
πιπέρι
1 ντομάτα
2 φέτες ψωμί για τοστ
2 αβγά
150 γρ. γίγαντες, με κόκκινη σάλτσα, που έχουν περισσέψει

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά. Με το που πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα λουκάνικα και βράζουμε για 1 λεπτό.
  • Αφαιρούμε τα λουκάνικα από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τις φέτες του μπέικον για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν. 
  • Αφαιρούμε τις φέτες από το τηγάνι και τις μεταφέρουμε στο πιάτο με τα λουκάνικα.
  • Αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο τα πορτομπέλο και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Αφαιρούμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε, και αυτά, στο πιάτο.
  • Κόβουμε τη ντομάτα στη μέση, αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Τοποθετούμε τις ντομάτες στο τηγάνι με την κομμένη πλευρά να ακουμπάει και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Αναποδογυρίζουμε τις ντομάτες και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Αφαιρούμε τις ντομάτες από το τηγάνι και μεταφέρουμε στο πιάτο με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Φρυγανίζουμε το ψωμί του τοστ στο τηγάνι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και μεταφέρουμε στο πιάτο.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και σπάμε μέσα τα αβγά. Αλατοπιπερώνουμε να τηγανίζουμε για 1 λεπτό.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε στο πιάτο με όλα τα υλικά.
  • Στήνουμε το πιάτο προσθέτοντας τους γίγαντες και πασπαλίζοντας με πιπέρι.
  • Σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr