Ο Κλίντον ψήφισε Ομπάμα και με τα δύο χέρια!

Ο πρώην πρόεδρος, που επί των ημερών του δημιουργήθηκαν 24 εκατ. θέσεις εργασίας και τεράστιο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, επικεντρώθηκε στον τομέα της οικονομίας. Οι Δημοκρατικοί τού έδωσαν κεντρικό ρόλο στο συνέδριο, ώστε να εμφανίσουν τον Ομπάμα ως φυσικό «κληρονόμο» της διακυβέρνησής του

Το... σκληρό ροκ συνεχίστηκε χθες στο συνέδριο των Δημοκρατικών με «σολίστα» τον Μπιλ Κλίντον, ο οποίος μίλησε γι' αυτό που ξέρει καλύτερα, την οικονομία.


Εκπροσωπώντας την Αμερική της ευημερίας που δημιούργησε 24 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και ένα πλεόνασμα στον προϋπολογισμό που οι σημερινοί υποψήφιοι θα μπορούσαν μόνο να ονειρευτούν κι μ' ένα ποσοστό δημοτικότητας στο 66% -η μόνη που τον πλησιάζει κάπως είναι η Μισέλ Ομπάμα-, ο πρώην πρόεδρος ανέβηκε στο βήμα για να θυμίσει στους παλιότερους και να μάθει στους νεότερους τις καλύτερες ημέρες του έθνους επί Δημοκρατικών.

Καθώς και τα δύο στρατόπεδα επιχειρούν να ταυτιστούν μ' έναν πρόεδρο που φέρνει στον νου καλύτερες ημέρες -ο Μιτ Ρόμνεϊ επαινώντας τον ως παράγοντα οικονομικής σταθερότητας και ο Μπαράκ Ομπάμα φέρνοντάς τον ως παράδειγμα ότι η επιβολή φορολογίας στους πλουσιότερους δεν εμποδίζει την ανάπτυξη-, οι σύμβουλοι του προέδρου τού έδωσαν κεντρικό ρόλο στο συνέδριο (αυτόν που συνήθως προορίζεται για τον υποψήφιο αντιπρόεδρο). Στόχος τους να σφυρηλατήσουν τις σχέσεις των δύο ανδρών, ώστε να εμφανιστεί ο Ομπάμα ως ο φυσικός «κληρονόμος» της διακυβέρνησης Κλίντον.

Και οι σχέσεις τους δεν ήταν εκ προοιμίου καλές. Η διαμάχη Ομπάμα - Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα στις προηγούμενες εκλογές κάθε άλλο παρά κόσμια υπήρξε και παρά την υπουργοποίησή της, ο Μπιλ δεν έδειξε διατεθειμένος να «αγκαλιάσει» τον νέο πρόεδρο, ιδίως αφού ο Ομπάμα δεν επιδίωξε τις συμβουλές του.

Αντιθέτως συνήθιζε να παραπονιέται πως ο Μπους τού ζητούσε πολύ συχνότερα τη συμβουλή του από ό,τι ο Ομπάμα. Η επαναπροσέγγιση άρχισε το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι στενοί συνεργάτες του προέδρου ζήτησαν να τους βοηθήσει, συνειδητοποιώντας πως ήρθε επιτέλους η ώρα να μιλήσουν για την οικονομία και, κυρίως, για το χάος που παρέλαβαν. Μέχρι τότε είχαν επιτρέψει στους Ρεπουμπλικάνους να προσποιούνται ότι ξέχασαν πως αυτοί κληροδότησαν την τεράστια μαύρη τρύπα στους Δημοκρατικούς - την «ξέχασαν» μάλιστα τόσο, που ο υποψήφιος αντιπρόεδρός τους Πολ Ράιαν κατηγόρησε τον Ομπάμα για το κλείσιμο ενός εργοστασίου αυτοκινήτων το οποίο είχε γίνει επί των ημερών τους.


Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ