Εύκολα πιροσκί με λουκάνικο για το μεσημεριανό σας τραπέζι από τον σεφ μας Ηλία Ιωσηφέλη!
Υλικα για 30 τεμ
1/2 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάλια της σούπας αλάτι
1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
1 κουτάλια της σούπας βούτυρο
1/2 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξηρη μαγιά
1 τεμ αυγό
30 μικρά λουκανικακια τύπου φρανγκφουρτης
Λάδι για τηγανισμα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι , την ζάχαρη , το αλάτι , την μαγιά. Τα ανακατευουμε ώσπου να ενσωματωθούν. Κάνουμε μια λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε το βούτυρο ( μαλακωμενο), το αυγό και το χλιαρό γάλα. Ζυμωνουμε ώσπου να έχουμε μια ωραία ελαστική ζύμη. Αν χρειαστει προσθέτουμε γάλα η αλεύρι ώσπου να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα! Σκεπαζουμε και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 30-45 λεπτα!
Με την βοήθεια ενός πλαστή ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος περίπου 1/2 εκατοστου. Παίρνουμε ενα ποτήρι του νερού και κόβουμε στεφάνια. Στο κέντρο του καθενός βάζουμε απο ενα λουκανικακι και τυλιγουμε πιέζοντας τις άκρες για να ενωθούν! Τηγάνιζουμε σε καυτό λάδι!
Μπορούμε να γεμίσουμε τα πιροσκι με ότι άλλο θελουμε ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr