Έκτορας Μποτρίνι: Υπέροχη χειμωνιάτικη λαχανόσουπα - Μια συνταγή που μπορείς να προσθέσεις ό,τι θες & που θα σε ζεστάνει γευστικά
Αυτή είναι η πιο προσαρμόσιμη σούπα. Είναι γευστική, απίστευτα υγιεινή και ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν.
ΥΛΙΚΑ:
6 ΜΕΡΙΔΙΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, ψιλοκομμένα
2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. τσίλι σε σκόνη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 (425 γρ.) κουτί λευκά φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. φύλλα θυμαριού
4 φλ. ζωμό κοτόπουλου (ή λαχανικών) με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
2 φλ. νερό
1/2 μεγάλο κεφάλι λάχανο, ψιλοκομμένο
1 (425 γρ.) κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες
Νιφάδες κόκκινου πιπεριού
2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερος για γαρνίρισμα
Ευχαριστούμε θερμά τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή χύτρα) σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο και αλατοπιπερώστε και το τσίλι σε σκόνη. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 5 με 6 λεπτά. Ρίξτε τα φασόλια, το σκόρδο και το θυμάρι και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τον ζωμό και το νερό και αφήστε να σιγοβράσει.
Ρίξτε τις ντομάτες και το λάχανο και σιγοβράστε μέχρι να μαραθεί το λάχανο, περίπου 6 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και τον μαϊντανό. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρετε με περισσότερο μαϊντανό, αν χρησιμοποιείτε.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr