Στη βάση της τάρτας ρίχνουμε τη γέμιση με πραλίνα. Κρυώνουμε την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα, για περίπου 2 ώρες.
Προσθέτουμε από πάνω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Για τη βάση από κουραμπιέδες
Στον κάδο από ένα πολυκοπτικό μηχάνημα προσθέτουμε τους κουραμπιέδες, ρίχνουμε το βούτυρο, που έχουμε λιώσει σε ένα κατσαρολάκι, και χτυπάμε μέχρι να τριφτούν οι κουραμπιέδες αλλά να έχουμε ένα αποτέλεσμα από τρίμματα και μικρά κομμάτια κουραμπιέ.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και τοποθετούμε από πάνω το τσέρκι. Προσθέτουμε το μείγμα του κουραμπιέ μέσα στο τσέρκι φροντίζοντας να μοιραστεί ομοιόμορφα και πιέζουμε με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σφίξει για περίπου 30 λεπτά.
Για τη γέμιση με πραλίνα
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το κόρν φλάουρ.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι το μείγμα να έρθει σε βρασμό και να αποκτήσει την υφή παχύρευστης κρέμας. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία της κρέμας, για περίπου 2 με 3 λεπτά.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.
Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.