Ντίνα Νικολάου: Έτσι φτιάχνουμε σπιτικά αποξηραμένα φρούτα - είναι πάρα πολύ εύκολο - δείτε τα βήματα
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τα φρούτα που θέλουμε να αποξηράνουμε
Αγοράζετε συνήθως αποξηραμένα φρούτα από το σούπερ μάρκετ; Αν σας έλεγαν ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να τα φτιάξετε μόνοι σας, στο σπίτι χωρίς πολλά υλικά; Τι θα χρειαστείτε; Μόνο φρέσκα φρούτα και λίγο χρόνο!
Yπάρχει μια τεχνική που δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή… Ψήστε τα φρούτα στο φούρνο στους 50°C για μερικές ώρες. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ειδική συσκευή!
- Πλύνετε, στεγνώστε και κόψτε τα φρούτα της επιλογής σας σε λεπτές φέτες.
- Βάλτε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και στη συνέχεια τοποθετήστε τις φέτες φρούτων πάνω στο χαρτί χωρίς να ακουμπάνε το ένα με το άλλο.
- Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο.
- Βάλτε το φούρνο σας στους 50°C
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτού του άρθρου
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τα φρούτα, υπολογίστε 6 ώρες για τα μήλα, τα αχλάδια, τις μπανάνες ή τα δαμάσκηνα, 9 ώρες για τα σταφύλια και τα πορτοκάλια και 12 ώρες για τις φράουλες, τα κεράσια και τα ροδάκινα.
Who is Whο
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr