Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Κέικ σοκολάτας υγρό με ολόκληρα μπισκότα - Φτιάξτε το στους αγαπημένους σας και θα πάθουν τη πλάκα τους

 Δοκιμάστε το είναι πεντανόστιμο!

Υλικά Συνταγής

  • 400 γραμ. σοκολάτα 60%
  • 160 γραμ. μαλακό βούτυρο
  • 7 αυγά
  • 250 γραμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 160 γραμ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 πακέτο μπισκότα γεμιστά
  • Λίγο βούτυρο και λίγο κακάο για τη φορμα

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτού του άρθρου

Εκτέλεση

Κέικ σοκολάτας υγρό

Τα υλικά του, όλοι λίγο πολύ τα έχουμε στο ψυγείο μας. Η προετοιμασία του είναι ιδιαίτερα εύκολη. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να προθερμάνετε καλά τον φούρνο, πρέπει να φτάσει στους 250°C ιδανικά. Αυτό θα εξασφαλίσει πως το κέικ σοκολάτας να παραμείνει υγρό στο κέντρο του ενώ θα είναι στέρεο στο εξωτερικό.

Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για το υγρό κέικ σοκολάτας. Θα σας αφήσει όλους με ανοιχτό το στόμα! Πρέπει να το δοκιμάσετε, είναι μοναδικό!

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C, στις αντιστάσεις.
  • Αφήνουμε να κάψει καλά ο φούρνος, χρειάζεται αρκετή ώρα και αυτό εξαρτάται μόνο από τον κάθε φούρνο.
  • Όμως, μόλις σβήσει η λυχνία του φούρνου, δείγμα ότι έφτασε στους 250°C βαθμούς, είναι σωστά προθερμασμένος και έτοιμος για ψήσιμο.

Για το μείγμα για κέικ

  • Αρχικά, ανοίγουμε τα γεμιστά μπισκότα και χωρίζουμε τα μπισκότα από την κρέμα.
  • Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
  • Ντύνουμε με τα μπισκότα τη βάση και τα πλαϊνά από την φόρμα του κέικ.
  • Κόβουμε σε κομμάτια τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπεν μαρι με το βούτυρο.
  • Όταν λιώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε.
  • Αποσύρουμε τη λιωμένη σοκολάτα από τη φωτιά και αφήνουμε 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της.
  • Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά και πάντα ανακατεύουμε πολύ καλά για να τα απορροφάει σωστά το μείγμα του κέικ .
  • Ρίχνουμε τις βανίλιες.
  • Κοσκινίζουμε με ένα κόσκινο το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα για το υγρό κέικ σοκολάτας.
  • Απαλά ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε την κρέμα από τα γεμιστά μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα του κέικ.
  • Βάζουμε τη φόρμα του κέικ στην κάτω σχάρα του φούρνου.
  • Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα για 15 – 20 λεπτά χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου. Πρέπει να φουσκώσει, να σταθροποιηθεί εξωτερικά και να κάνει κρούστα ενώ μέσα θα είναι ακόμα υγρό το κέικ σοκολάτας.
  • Βγάζουμε το γλυκό μας στον πάγκο, πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.
  • Το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
  • Η καρδιά του όσο είναι ζέστη είναι ακόμα ρευστή.
  • Όταν κρυώσει το υγρό κεικ σοκολάτας, σταθεροποιείται χωρίς να χάσει την υγρασία του. Δηλαδή, και την επόμενη μέρα μπορείτε να το απολαύσετε αλλά μπορείτε και να το ζεστάνετε για λίγο ώστε να τρέξει πάλι υγρή η σοκολάτα στο κέτνρο του.
  • Το σερβίρουμε ιδανικά με μία μπάλα παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.

 

Who is who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι.

Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας.

 Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr