Ντίνα Νικολάου: Συνταγή για σπαγγέτι με γαρίδες, πικάντικη σάλτσα και ρόδι

Γρήγορη, νηστίσιμη και χορταστική μακαρονάδα με γαρίδες, πικάντικη σάλτσα και ρόδι. Προσοχή στο αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή.

Υλικά

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτού του άρθρου

Εκτέλεση

  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τις γαριδούλες και τις σοτάρω για 2-3 λεπτά. Τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα και ρίχνω στο τηγάνι το τσίλι και τα ντοματίνια και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, ανακινώντας τακτικά το τηγάνι.

  2. Ρίχνω το χυμό πορτοκάλι, τη σάλτσα σόγιας, την πάπρικα, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Επαναφέρω τις γαρίδες και ανακινώ το τηγάνι.

  3. Βράζω για 1 λεπτό τα spaghetti espressi σε αλατισμένο νερό και τα μεταφέρω με τσιμπίδα απευθείας στο τηγάνι. Ρίχνω τους σπόρους ροδιού και τον δυόσμο, ανακινώ και αφήνω να μαγειρευτούν όλα μαζί για ½ λεπτό ακόμη. Σερβίρω αμέσως.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr