Τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκύθια σε ένα ταψί που να τα χωράει στενά το ένα δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε το νερό και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια.Σουρώνουμε τον ζωμό που έχει μείνει στο ταψί και τον βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με τον χυμό του λεμονιού. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και δένουμε τον ζωμό. Αλατίζουμε αν χρειάζεται, σουρώνουμε και σερβίρουμε με τα γεμιστά κολοκύθια.
Για τα κολοκύθια (κολοκύθια των 250 γρ.)
Κόβουμε στα κολοκύθια ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους, αφαιρούμε την ψίχα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Αλέθουμε την ψίχα από το κολοκύθι και τη φυλάμε σε ένα μπολ. Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κολοκύθια χωρίς να τα παραφουσκώσουμε. Τα σκεπάζουμε με το καπάκι τους και τα τοποθετούμε στο ταψί μας.
Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ιδρώνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την ψίχα από τα κολοκύθια ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το νερό και το ρύζι. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού και το σπανάκι. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.
Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.