Για την pecan pie
- 500 γρ. ζύμη για γλυκιά τάρτα, προψημένη
- 900 γρ.γέμιση
Για τη γέμιση (900γρ.)
- 220 γρ. αυγό
- 160 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 250 γρ. γλυκόζη
- 2,5 γρ. αλάτι
- 2 γρ. πάστα βανίλιας
- 25 γρ. ουίσκι
- 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 190 γρ. πέκαν
Σίγουρα θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους...
Για την pecan pie
Για τη γέμιση (900γρ.)
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή
Για την pecan pie
Μοιράζουμε τη γέμιση στην τάρτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 30 λεπτά ή μέχρι η θερμοκρασία στο κέντρο της γέμισης να είναι στους 94°C περίπου.
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Για τη γέμιση (900γρ.)
Ομογενοποιούμε τα αυγά, τη μαύρη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το αλάτι, τη βανίλια, το ουίσκι και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πολύ καλά. Τέλος προσθέτουμε τα πέκαν, ελαφρώς σπασμένα με το χέρι ή κομμένα με το μαχαίρι.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.
Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr