Δημήτρης Σκαρμούτσος: Γαριδομακαρονάδα λεμονάτη με βασιλικό - μια πεντανόστιμη πρόταση
Θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά για να φτιάξετε την λαχταριστή αυτή συνταγή
ΥΛΙΚΑ
2,8 λίτρα νερό
230 γρ. ζυμαρικά spaghetti
450 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
1/4 φλ φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
3 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
1/2 κ.γ. αλάτι
2 φλ. baby σπανάκι
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Βράζουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, προσθέτουμε τα μακαρόνια και βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να είναι al dente. Σουρώνουμε.
2 Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 3 λεπτά.
3 Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ζυμαρικά και τις γαρίδες και προσθέτουμε το βασιλικό, την κάπαρη, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
4 Μοιράζουμε σε 4 πιάτα το σπανάκι και τα ζυμαρικά με τις γαρίδες και σερβίρουμε.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr