Ατομικές πίτες κοτόπουλο - μανιτάρια από τον Δημήτρη Σκαρμουτσο: Ένα απολαυστικό finger food

Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

450 γρ στήθος κοτόπουλο, τεμαχισμένο

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

450 γρ. μανιτάρια, τεμαχισμένα

Αλάτι, κατά βούληση

Πιπέρι, κατά βούληση

30 γρ. λευκό κρασί

1/4 φλ. αλεύρι

2 φλ. γάλα

2 κ.σ. βούτυρο

1 φύλλο σφολιάτας

1 αβγό, χτυπημένο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

2 Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

3 Ρίχνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.

4 Ενώνουμε το αλεύρι με το γάλα και ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα μέχρι να έχουμε έναν πολτό. Περιχύνουμε τα μανιτάρια με τον πολτό και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

5 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και μοιράζουμε τη γέμιση σε 4 μικρά πυρίμαχα σκεύη.

6 Κόβουμε το φύλλο σε 8 στρόγγυλα κομμάτια (λίγο μεγαλύτερα από τα σκεύη) και καλύπτουμε κάθε σκεύος με 2 κομμάτια φύλλου. Αλείφουμε ελαφρά την επιφάνεια τους με χτυπημένο αβγό. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι οι πίτες μας να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

7 Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

8 Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr