Ντίνα Νικολάου: Cheesecake ανανά - Άκρως καλοκαιρινό γλυκό & τέλειο για κέρασμα σε γιορτές

Καταπληκτική παραλλαγή του κλασικού cheesecake....

ΥΛΙΚΑ

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1. Για την βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα μπισκότα, το βούτυρο και τη ζάχαρη

  2. Αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20-22 εκ

  3. Ισιώνω καλά για να είναι παντού ισόπαχη η βάση και βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ

  4. Για την κρέμα: Σε ένα μπολ ανακατεύω το ζελέ ανανά και το βραστό νερό

  5. Αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει

  6. Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα και την μισή ζάχαρη άχνη

  7. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και την υπόλοιπη άχνη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή σαντιγί (όχι πολύ σφιχτή)

  8. Προσθέτω το κρύο ζελέ και ανακατεύω απαλά

  9. Αδειάζω το μισό από το μείγμα στο μπολ με το τυρί κρέμα και προσθέτω τον ψιλοκομμένο ανανά

  10. Ανακατεύω απαλά και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα

  11. Απλώνω από πάνω το υπόλοιπο μείγμα σαντιγί-ζελέ και σκεπάζω με μεμβράνη

  12. Αφήνω στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει

  13. Για τη διακόσμηση: Βάζω στην κουζινομηχανή την κρέμα γάλακτος και 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής

  14. Χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί

  15. Αδειάζω την σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω μικρούς ροζέδες στην επιφάνεια της τούρτας

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr