Άκης Πετρετζίκης: Γρήγοροι λουκουμάδες που θα σας... ξετρελάνουν - Super τραγανοί, με μπόλικο μέλι & κανέλα

Το τέλειο γλύκισμα που αγαπούν οι Έλληνες... 

Συστατικά

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 10%

30 γρ. γάλα, 3,5%

80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

50 γρ. μέλι

1 κ.γ. κανέλα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.  
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ιδανικά θέλουμε το λάδι να φτάσει τους 170ο C. Το υπόλοιπο ηλιέλαιο το βάζουμε σε μια κούπα με ένα κουτάλι.
  • Παίρνουμε με τα χέρια μας λίγη από τη ζύμη και την πιέζουμε στην παλάμη μας. Το μείγμα που θα βγει ανάμεσα από τον αντίχειρα και τον δείκτη, το παίρνουμε με το κουτάλι. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε τη ζύμη να γλιστρήσει στο λάδι.
  • Τηγανίζουμε σε δόσεις για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και ψηθούν καλά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Πασπαλίζουμε με μέλι και κανέλα.
  • Σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr